VM på Bollerup 2013

21 jul 2013

I helgen arrangerades VM för Unga Uppfödare på Bollerup utanför Tomelilla i Skåne. ASVH stod som värd för evenemanget med Ann-Charlotte Cadier, Jennie Sundin och Elisabeth Olsson i spetsen. Vädret visade sig från sin bästa sida och med strålande solsken och välförberedda hästar på en fin anläggning, kan det knappast vara bättre reklam för Sverige och SWB. I fredags och lördags tävlade knappt 200 ungdomar från 24 avelsförbund i exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, visning av häst vid hand samt teori och grooming.

Bland seniorerna slutade svenska Gabriella Lynghed på en andra plats totalt och Joakim Gullberg blev tredjeplacerad i exteriörbedömningsmomentet. Bland juniorerna blev det en andra plats i löshoppningsbedömningen för Fanny Markström och en tredjeplats för Louise Engberg. Sveriges juniorlag tog även en andra plats i grooming momentet. Totalt segrade Holsteinerförbundet, före Irland och Österrike.

Två dagars hårt tävlande avslutades i lördags kväll med fest och prisutdelning. Söndagen spenderades på Falsterbo Horse Show, där de deltagande ungdomsförbunden fick chansen att visa upp sig på huvudarenan. Måndagen gick åt till studiebesök, där Jan Brink visade upp sin anläggning på Tullstorp Dressage Stable. Senare på dagen fick deltagarna en guidad tur på Flyinges anrika anläggning där även några hingstar och sto med föl visades upp.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till Bollerups personal för all hjälp inför och under dessa dagar.