Ung SWBs satsning mot VM 2017

18 maj 2017

Lövsta.pnghemsidan3.jpg

 

Med Lövsta Stuteri som huvudsponsor satsar Ung SWB på att delta i Young Breeder-VM i Calgary, Canada den 20-23 juli. Ung SWB är Sveriges framtida uppfödare - duktiga, kunniga och engagerade unga kvinnor och män som ska bära SWBs fana vidare in i nästa generation. Young Breeders World Championships i Kanada ger ett oslagbart tillfälle att visa att vi är med och för SWB in i framtiden.Är du intresserad av att vara med och stötta Ung SWB VM-satsning? Läs mer här.

Den 20-22 juli 2017 är det dags för Young Breeders VM i Calgary, Kanada. 
Ung SWB är Sveriges framtida uppfödare - duktiga, kunniga och engagerade unga kvinnor och män som ska bära SWBs fana vidare in i nästa generation. Young Breeders World Championships i Kanada ger ett oslagbart tillfälle att visa att vi är med och för SWB in i framtiden. Det är också ett fantastiskt tillfälle för den svenska uppfödarkåren att visa sitt stöd till nästa generations uppfödare.

Unga Uppfödare internationellt
För drygt 20 år sedan startade arbetet med att få in fler ungdomar i hästuppfödningssektorn. Det började i Tyskland md Jungzüchter – Unga uppfödare. Idag finns det ungdomssektioner i Tyskland, Danmark, Frankrike, Holland, Irland, Kanada och USA mfl. Ungdomssektionerna satsar på utbildning av ungdomar inom såväl teoretisk kunskap runt allt som rör uppfödning av hästar och allmän hästkunskap som praktisk träning i att visa hästar vid hand och att bedöma exteriör, gångarter och hoppteknik. m fl. Vartannat år hålls en internationell tävling, ett Världsmästerskap, där omkring 200 deltagare från 20 olika förbund deltar.

Ung SWB
Ung SWB startade sin verksamhet våren 2008 som ett projekt finansierat av HUS (Hästnäringens Ungdomssatsning) drivet av SWB (Swedish Warmblood). Målet är att fånga upp avelsintresserade ungdomar och sprida kunskap om avel och uppfödning bland dessa. Ung SWB vill också hjälpa ungdomar att bygga nätverk med andra avelsintresserade ungdomar samt med mer erfarna uppfödare, domare, unghästutbildare m fl., inom Sverige och också utomlands. Ung SWB har hittills tagit fem medaljer vid tidigare Young Breeders VM, varav en silvermedalj individuellt totalt, ett brons i grooming och förra året ett guld i exteriörbedömning.

Detta gör Ung SWB

  • Vi fångar upp häst- och avelsintresserade ungdomar
  • Vi hjälper ungdomar att bygga nätverk med bland annat erfarna uppfödare, domare och unghästutbildare
  • Vi arrangerar utbildningar i bedömning och visning av häst
  • Vi har nätverksträffar i samband med SWBs avelsevenemang
  • Vi deltar i internationella och nationella tävlingar
  • Vi delar ut stipendier till lovande ungdomar

VM 2017
VM 2017 arrangeras den 20-22 juli i Kanada. Under tre dagar tävlar avelsförbunden mot varandra i fem moment: teori, exteriörbedömning, löshoppningsbedömning, grooming och häst vid hand. Tävlingsdeltagarna tävlar både individuellt och i lag. Dagarna innehåller också rundvandring på Spruce Meadows, utflykter och chans att knyta kontakt med de andra länderna och deras unga uppfödare. Läs mer på Young Breeders hemsida - World Championships Canada 2017

Vill du vara med och tävla?
Skicka in din intresseanmälan till
agnes@maars.se. Uppge namn, ålder, mailadress, tel nr,  hästbakgrund, ev erfarenheter av att bedöma och visa häst.
Uttagning av lagen kommer ske under våren 2017, håll på hemsidan och facebook för information. 

Stötta Ung SWB
Satsningen innebär också stora kostnader för Ung SWB och därför är vi i behov av stöttning och sponsorer. 
Är du intresserad av att vara med och stötta Ung SWB VM-satsning? 
Kontakta Agnes Mårs, Ung SWB.
Mejl: agnes@maars.se
Tel nr: 046-64648 

 

 

 

Hemsidan.jpg
Bilder på de svenska lagen från VM 2013 på Bollerup, Sverige.

 

Ung SWB är en satsning inom ramen för Hästsportens Ungdomssatsning (HUS). Ung SWB drivs i av Swedish Warmblood Assoociation (SWB). Ung SWB finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), av HNS ekonomiska medel har ca 5 miljoner kronor öronmärkts för ungdomsprojekt inom ridsport, trav, galopp, avel, islands- och brukshästar under 2017.