Unga Uppfödares Årliga Championat 2010

21 nov 2011 Aktiviteter

- Nu har årets bästa föl, 3- och 4-åring, uppfödd, ägd eller visad, av en medlem i Unga Uppfödare utsetts!

För andra året i rad anordnade Unga Uppfödare ett föl och unghäst/ponny championat för sina medlemmar. Alla medlemmar som har som fött upp, står som ägare eller visat ett föl, en 3- eller 4-åring på 3-årstest eller kvalitetsbedömning runt om i landet i år fick vara med.

Poängen räknades om som procent och alla raser fick delta. Vinnarna presenteras under Svenskt Avel och Sportchampionat på Flyinge lördagen den 23 oktober. Samtidigt hade Unga Uppfödare sin årliga träff, en lärorik och rolig dag med ett innehållsrikt dagsprogram!


Johanna Dahlberg och Emelie Larsson, två Unga Uppfödare, arrangerade Unga Uppfödares Årliga Championat på ett mycket förtjänstfullt sätt. Här förbereder de prisutdelningen i Stora Ridhuset tillsammans med vikarierande avelsledare Elisabeth Olsson och ordförande i ASVH, Per Lundberg.

Vinnarna belönades med ett varsitt täcke från ASVH, en stallplakett och ett diplom. Prisutdelningen blev stämningsfull med Janne Fristedts klassiska speakerröst och ett glatt gäng Unga Uppfödare på läktaren sporrade resten av publiken till stora applåder och hejarop!

 

 Två lyckliga vinnare! Anna Lindsjö uppfödare och visare till fölet Sensationelle. Och Amanda Edkvist, visare till både fölet Dreamlous och 3-åringen Jeanious, uppfödare Ulrika Jacobs.
Sensationelle e.Common Sense ue.King Marco

Resultat:

Unga Uppfödares Fölchampionat
Dreamlous e.Don Romantic ue.Bernstein uppf Ulrika Jacobs
Visare Amanda Edkvist

Sensationelle e.Common Sense ue.King Marco
Uppf/Visare Anna Lindsjö

Båda fick ihop 85%

Unga Uppfödares 3-årschampionat
Jeanious e.Johnson ue.Bernstein uppf Ulrika Jacobs
Visare Amanda Edkvist
83%

Unga Uppfödares 4-årschampionat
Goliathon von Dyckershot e.Toulon ue.Capital
Äg/visare Tanya Garneland