Lyckad utbildningsdag på Strömsholm

12 apr 2016

Lördagen den 9 april anordnades en utbildningsdag på Strömsholm. Ett samarbete mellan Ung SWB och SH, Svenska Hästavelsförbundet. En intressant och lärorik dag med teoretisk och praktisk kunskap!

Kl.9.30 samlades cirka 17 personer på Knytpunkten, Strömsholm för fika och presentation. Därefter tog Linda Kjellberg, lärare på Ridskolan Strömsholm, vid och föreläste om utfodring. INnan lunch fick gruppen en rundvisning i Active Stable, den aktiva grupphästhållningen på Strömsholm. Jonas Johnson, stallchef på Ridskolan Strömsholm, berättade om systemet och dess fördelar för hästarna. 

Kl.12 serverades det en god lunch; bra uppladdning inför eftermiddagen.

Kl.13 var det dags för löshoppning med domare Susanne Axén. Tre hästar löshoppades och gruppen fick träna på att, tillsammans med Susanne, bedöma och sätta poäng på hästarna. 
Efter löshoppningen tog Jonas Johnson, stallchef, och Liselotte Erixon, exteriördomare inom SH, vid och gick igenom häst vid hand. Hästarna som visades var, utöver två varmblod, russet Hauk och nordsvensken Troll. Alla deltagare fick träna på att visa häst vid hand och fick tips och råd av Jonas och Liselotte. Sista programpunkten för dagen var exteriörbedömning där två varmblod, russet och nordsvensken bedömdes tillsammans med Liselotte Erixon och SWBs domare Anki Karlsson. Intresssanta jämförelser mellan de olika rasernas typ, exteriör och avelsmål.

 

Utb dag 9 april SWB/SH

En lyckad dag med fokuserade deltagare, tålmodiga hästar och proffesionella domare och god service av Ridskolan Strömsholm. 

Nästa utbildningsdag blir i samband med Ung SWBs tävling 21-22 juni. Håll koll här på hemsidan för mer info samt anmälan. 

Vid frågor är du välkommen att kontakta emmy.leander@swb.org


/Emmy, Ung SWB