Tack alla för en härlig bruksprovsträff!

8 mar 2017

bp-helg.jpg

 

Under bruksprovet träffades Ung SWB på Flyinge för att titta på fina hingstar, dela erfarenheter och diskutera. Både nya och gamla medlemmar deltog i träffen och humöret var på topp från början till slut. Hela 19 stycken ungdomar var med och helgen bjöd på massor av matnyttiga erfarenheter.

Flera av deltagarna träffades redan på fredagen för att vara med på SWBs exteriörkurs. Under exteriörkursen pratade bland annat Elisabeth Ernblad om bruksprovets upplägg och Jan-Ove Olsson om hästens exteriör. Självklart bjöds det även på lunch och fika innan alla lyssnade till Jan-Oves kloka ord om hingstarna på eftermiddagen.

Efter en övernattning på Scandic i Lund så var det dags för läktarguidning på lördagen. Marinanne Leffler, Wanja Wallemyr, Maria Gretzer och Kerstin André var några av de domare som delade med sig av sina åsikter och erfarenheter om hingstarna. Lrf Konsult bjöd på lunch och berättade om sina lösningar för små-företagare. Dagen avslutades med ett bruksprovsmingel i chefsbostaden på Flyinge, där några av Ung SWBs medlemmar fick ta emot priser.

På söndagen berättade Tobias Hansson om sin avelsverksamhet och Ung SWB fick möjlighet att ställa massor av frågor. Vid lunch bjöd på Lövsta Stuteri tillsammans med Ung SWB på ett lyckat och välbesökt mingel. God mat, kunniga hästmänniskor och hingsthållare var några av besökarna.

För att sammanfatta helgen med ett ord; Lyckat! Stort tack till alla som var med och jag hoppas att vi ses snart igen.