Veckans medlem - My Håkansson

26 okt 2016

Veckans medlem är My Håkansson. My är 26 år och kommer från Sölvesborg. 

Under Breeders Trophy på Flyinge, den 4-9 oktober, så hade My en riktigt framgånsrik vecka med sina hästar. Berätta mer My!
- Dels hade jag med mitt 6-åriga fölsto Oh My Magnolia KLT i 5-årsklassen, samt en avkomma till henne, Arlanda KLT, som jag köpte tillsammans med modern när hon var föl. Jag har sedan, tillsammans med Anni Oveson, matchat henne mot 3-årstestet där hon fick diplom och nu kom hon tvåa i rikssto, fyra totalt bland 3-åringarna i hoppfinalen på Breeders. Hon är såld, men jag hjälpte nya ägarna att visa.
My fick också, tillsammans med Agnes Mårs, ta emot årets stipendie från Gunnar Henrikssons minnesfond 2016. Dessutom vann hon Ung SWB Championatet i år, vilket innebär att hon är den i Ung SWB som visat sitt föl/häst med mest framgång på en visning.

My har alltid varit intresserad av unghästar och har alltid hjälpt andra att rida sina hästar. Under gymnasieutbildningen med inriktning häst på Bollerups Lantbruksinstitut fick hon blodad tand för avel.
– I början fattade jag aldrig varför jag skulle kunna rabbla alla tre leden på hästens stam bara för att jag ledde den till hagen. Men det uppskattar jag idag, det finns en viss betydelse att veta vad det är för häst man har framför sig. Under tiden på Bollerup hjälpte My till att visa fyra stycken treåringar på deras 3-årstest, och har sedan dess även visat egna hästar. I våras visade My två av sina hästar, varav en fick diplom, Arlanda KLT. Den andra, K&T Juice, fick klass 1 och är nu betäckt med Bravour. My fick två föl i år, och har utökat styrkan till nästa år då hon får hela fyra föl. Men alla stona är inte hennes egna, utan hon har även några inlånade ston. Totalt har My fått fyra föl, så hennes avelsverksamhet har verkligen tagit snurr. I SWB är hon bland annat engagerad i sto- och unghästutskottet, hjälper till när SWB har montrar på olika tävlingar, samt i Ung SWB där hon sitter med i Ungdomsutskottet. Till vardags läser hon till lantmästare på SLU i Alnarp, och har planer för framtiden.
– Jag drömmer väl om att kunna leva på det här. Att kunna ha föl och unghästar, matcha mot unghästklasserna och få fram de där riktigt fina tävlingshästarna. Att ha ett helt team runt sig där allt verkligen fungerar.
Med den här farten verkar den drömmen inte vara långt borta för My, som vi får önska all lycka till i framtiden!


My hemsidan.jpg

Text: Agnes Mårs