Veckans medlem - Ella Fasting

8 nov 2016

Veckans medlem - Ella Fasting

Ella Fasting är 18 år gammal och kommer ursprungligen från Gävle, men bor sedan ett par år tillbaka på Strömsholm under skolveckorna då hon går sista året på gymnasiet där. Ella kommer inte från den typiska hästfamiljen som man kanske tänker på när man tänker på hästavel, även om hon delar ridintresset med sin mamma. Ella har aldrig fött upp någon häst, och för tillfället har hon inte ens en egen häst. Trots det brinner hon för avel.

- Hästar är så mycket mer än bara träning och tävling, tack vare Ung SWB har jag utökat mitt häst- och avelsintresse, berättar Ella. Det var i samband med undervisningen hon fick reda på Ung SWB när de hade en utbildningsdag på Strömsholm. De lärde sig hur en exteriör- gångarts och hoppbedömning går till med hjälp av erfarna SWB-domare samt själva fick prova på att visa häst vid hand.
– Det var då jag fick upp ögonen för det här med avel, och ville lära mig mer! säger Ella och berättar entusiastiskt vidare om att hon gjorde det främst för att få en bredare kunskap om hästar i allmänhet, och till på köpet fick så mycket mer.
– Mitt bästa minne tillsammans med Ung SWB var såklart VM i England förra året, 2015, och då kunde knyta många nya kontakter - både inom Sverige och internationellt. Till exempel var jag på Stuteri Ask under några veckor på praktik med skolan då jag lärde känna en kille under VMet som jobbade där och genom honom fick komma dit. Det öppnar många dörrar.

Ella vill engagera sig så mycket hon kan i Ung SWB, för att det är så roligt. Bland annat åker hon på träffar och utbildningsdagar som Ung SWB anordnar. Senast var hon i Falsterbo och stod i SWBs monter för att prata både med de som redan är medlemmar och med dem som är nyfikna på vad SWB är och har att erbjuda. Ella är även med i ungdomsutskottet sedan en tid tillbaka och kan därigenom lättare påverka organisationen.

Ella poängterar vid flera tillfällen att Ung SWB har har ökat hennes hästintresse och lett henne till na kontakter. Hon är tacksam för det som Ung SWB har gett henne hittills, och ser med spänning fram mot framtiden. 

Av: Agnes Mårs


Ella F mindre.jpg
Ella Fasting på Young Breeders VM 2016 i Storbritannien.